P R A K T I J K   K O O T T E

Als verpleegkundige en later als psycholoog heb ik me altijd met veel interesse verdiept in de vraag hoe mensen verschillend kunnen zijn en hoe het komt dat de ene persoon zich beter aanpast aan ziekte of moeilijke levensomstandigheden dan een ander. Tijdens mijn eerste werkervaring in een verpleeghuis met ernstig demente mensen heb ik geleerd dat contact maken en oprechte betrokkenheid waardevol zijn in het bereiken van de ander.

Na gewerkt te hebben binnen de psychiatrie en de wijkverpleging besloot ik op latere leeftijd psychologie te gaan studeren omdat ik meer wilde weten over wat mensen beweegt.
Deze passie in het onderzoeken waar gedrag vandaan komt vind ik tot op de dag van vandaag belangrijk in mijn werk. Ik vind diagnostisch onderzoek een essentieel onderdeel van de psychologische praktijk, omdat het van belang is om niet alleen klachten te bestuderen, maar vooral inzicht te krijgen in en compassie te krijgen met de persoon die deze klachten ervaart en hoe het levensverhaal van iemand zich heeft voltrokken tot nu toe. Later ontstond ook de behoefte om mezelf meer te ontwikkelen op het gebied van behandeling. Daarom heb ik na de gz-opleiding ook de opleiding gedaan tot klinisch psycholoog/psychotherapeut, die ik in 2007 heb afgerond. Deze ontwikkeling staat sinds die tijd niet meer stil. Sinds ik opgeleid ben in traumabehandeling met behulp van EMDR behandel ik mensen met enkelvoudig en complex trauma. Op dit moment ben ik mij verder aan het bekwamen in schematherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek.

Ik werk nu al weer ruim 20 jaar in de ambulante volwassenen- en ouderenpsychiatrie. Naast mijn werk bij een grote ggz-instelling, waar ik met veel plezier met oudere psychiatrische patiënten werk, ben ik in 2014 mijn eigen praktijk gestart. Dit komt vooral voort uit de behoefte om met aandacht het proces van verandering te kunnen volgen zonder dat de tijd te veel uitgaat naar administratieve taken, targets en het halen van productie.
Ook ben ik jarenlang als docent betrokken geweest en nog steeds als supervisor betrokken bij de praktijkopleiding van psychologen in opleiding.


Registraties

In het BIG register medisch specialist ben ik opgenomen als klinisch psycholoog/psychotherapeut.

Klik hier voor een overzicht van mijn registraties en lidmaatschappen.